середу, 10 вересня 2014 р.

ЗАМАЛЮЙ МАЙДАН

Спільне малювання крейдою по асфальту. 

Запрошуємо всіх приєднатися до спільної дії, спільного малювання на Майдані Незалежності у Києві. 
У вихідні беріть із собою крейду, вугілля, цеглу і тд. та приходьте на Майдан самі, з друзями, дітьми, дідусями та бабусями! Малювати можуть виключно всі, незалежно від професійної освіти та навичок.

Для створення спільного малюнку придасться будь-який матеріал, яким можливо намалювати, описати ситуацію, в якій ми живемо разом. 

На асфальті Майдану та Хрещатика буде зазначено 4-5 тем, основні вимоги, які люди сформулювали на Майдані. Ці вимоги важливо нагадувати: і можновладцям, і самим собі, адже побудова нашого життя залежить саме від нас, і саме ми, як громада, можемо вирішувати своє майбутнє на основі спільного обговорення та взаємодії.

Виражайте свої погляди візуально: текстами та малюнками.
Долучайтеся до спільних дискусій довкола цих тем, приймайте рішення та дійте.

Звичайно, що простір, методи та тематика для малювання не обмежується лише Майданом. Малюйте та спілкуйтеся скрізь! 


ЗАМАЛЮЙ МАЙДАН :: спільне малювання і вечірня зачистка службами


18 серп. 2014 р. у суботу о 16-й годині кілька людей принесли гіпсокартон, порізали їх на дрібні шматки та запропонували людям малювати на асфальті. За годину 50 метрів вулиці Хрещатик було покрито текстами. Підходило багато людей, відбувалися розмови, діалоги, суперечки. Міліція робила спроби прогнати людей, але її потуги розбивалися через абсурдність претензій. Ми не можемо малювати крейдою по асфальту? Потім пішла злива і все змила. Ввечері люди знову взялися за справу, і за годину-дві замалювали 100-200 метрів Хрещатика і це могло б продовжуватися безкінечно. З‘являлися нові ідеї та приводи для розмов. Але влада міста знову проявила диктатуру. Відкривши проїзд по Хрещатику о 22-й (раніше було о 23-й), попри одну з основних вимог Майдану зробити вулицю пішохідною, вони брутально змили поливальними машинамми намальоване, розігнали людей та пустили автомобілі. Люди перегородили дорогу з претензіями, чому, не радячись з громадськістю, влада проявляє авторитаризм, і забирає простір в людей навіть у вихідні. Зафіксовані гасла: 
ХРЕЩАТИК ПІШОХІДНИЙ, ДЛЯ ЛЮДЕЙ, НЕ ДЛЯ МАШИН. КЛИЧКО СКАЗАЛ – КЛИЧКО НЕ СДЕЛАЛ.
ВБИВЦІ НЕ НАЗВАНІ.
ВИМОГИ МАЙДАНУ СКАСОВАНО НОВОЮ ВЛАДОЮ УЗУРПАТОРІВ.
Асфальт говорить про те, про що мовчать ЗМІ.
НАШ МЕР – СЛАБАК.
Ні параду на крові.
Влада не змінилася, змінилися рила біля корит. і тд.


Як правильно різати гіпсокартон та як ним малювати




Немає коментарів:

Дописати коментар